utorok 23. júla 2013

3 years



23.7. 2010 - 08:22 pm, Wembley Arena, London, UK

5 nič netušiaci chlapci stáli na pódium a čakali čo sa stane. Čakali na dôvod prečo ich zavolali spať, keď aj tak vypadli. Čakali na dôvod prečo ich nenechali smútiť, že si nesplnili svoj sen. Svoj najväčší sen. 5 neznámi chlapci z 5 rozličných miest. 5 rozličných pováh. 4 Angličania a 1 Ír.

Louis, Zayn, Harry, Niall a Liam stáli pred porotou a čakali čo sa bude diať. Stáli pred 3 slávnymi ľuďmi, nervózne sa ošívali, nechápavo po sebe pokukovali, v očiach im svietila nevyslovená otázka: Prečo sme tu?? Nevedeli čo sa deje, nechápali prečo už nesedia v aute na ceste domov. Až po kým sa neozval jeden s porotcov.Vtedy sa pre niekoho zastavil čas, pre niekoho začal plynúť až priveľmi rýchlo. Ich srdcia prudko bili, pot stekal po tvári, od nervozity si okusovali nechty.

 Do pamäte sa im vrývalo každé jedno slovo, každá vypustená slabika z úst Louisa, Nicole alebo Simona. Vrývalo sa im ako im Nicole vravela, že neboli dostatočne silný na to, aby postúpili ako jednotlivci, ale ako skupina áno. Až Simon nakoniec vypustil vetu, ktorá bola pre nich tak dôležitá, pre ktorú by urobili čokoľvek, kvôli ktorej tam stáli: Rozhodli sme sa, že postupujete ako skupina.



Nastala obrovská radosť. Plač, vreskot, dupot, to všetko sa ozývalo z pódia. 5 nič netušiaci chlapci, ktorý si mysleli, že stratili nádej, že sa im ich sen rozplynul pred očami, dostali novú nádej. Nervozitu vystriedala radosť, na ich tvárach sa objavili úsmevy, oči im začali znovu iskriť, slzy nešťastia vystriedali slzy šťastia. Stáli tam, a aj keď sa nepoznali, objímali sa akoby boli rodina. Nikto si neuvedomoval, že ta najťažšia cesta ešte len príde.


Možno postúpili z "bootcampu", potrebovali sa prebojovať aj cez "judges houses," potrebovali názov, pod ktorým budú vystupovať. Po rôznych nápadov a názvov nakoniec zvíťazilo "One Direction" - jeden smer. A oni naozaj mali jeden smer a to dostať sa až do finále celého X Factoru.

Mali málo času na to, aby si na seba zvykli, aby zistili kto má aké hlasy, aby dali dokopy nejakú pesničku, s ktorou vystúpia pred ich mentorom Simonom Cowellom. A nakoniec sa rozhodli a prvý krát vystúpili ako skupina.


Po dlhom zmýšľaní a vypočutí všetkých skupín, ktorým Simon velil sa spolu  so svojou poradkyňou, speváčkou Sinittou (info) museli rozhodnúť koho pustia ďalej do finálových kôl a koho nie. A vtedy nastali ďalšie nervy, ďalšie dlhé hodiny neustálych myšlienok, či je toto definitívny koniec alebo sa to ešte len všetko odštartuje. A nakoniec sa Simon rozhodol správne, zvolil tú druhú možnosť a dal možnosť, aby sa One Direction, 5 neznámych chlapcov, predstavili svetu. 

(2:25)

Opäť nastala obrovská radosť a 5 už nie až tak neznámych chlapcov opäť postúpilo, no tentokrát až do finálových kôl.  A nepostúpili len ako 5 chlapci, ktorý boli nútení tráviť spolu čas, postúpili ako najlepší kamaráti, ba dokonca ako bratia, ktorých väčšina nemala.

Finálové kolá nastali, chalani boli čo raz pod väčším tlakom, trénovali hlasivky, chceli sa dostať čo najďalej. Z kola na kolo boli lepší a lepší, aj keď si to niektorý nemysleli, 5 už známych chlapcov im dokázali pravý opak. A dokázali im to tým, že sa prebojovali až do úplného konca.


Nastalo rozhodnutie. 5 chlapcov stáli spolu so svojim mentorom na pódiu a čakali na výsledok. Napätie sa dalo krájať, teraz neboli nervózny iba oni, ale aj priveľa fanúšičiek, ktoré si za tie mesiace získali svojimi nielen krásnymi hlasmi, ale aj zlatými tváričkami. Na tvárach mali plaché úsmevy, za ktorými sa skrýval strach, že sú to práve oni, ktorých meno moderátor nepovie. A tak sa aj stalo, a Dermot vyslovil tú obávanú vetu: A na druhom mieste, a postupuje do úplného finále, je Rebecca!!

Mysleli si, že je koniec, že prehrali, že to celé úsilie bolo na nič. Na veľa tvárach sa objavili slzy smútku a nešťastia, že ich favorit skončil. Nikto nemyslel na tom, že aj tretie miesto je skvelé, že práve teraz sa im otvára brána do nového života, že práve teraz sa im plní sen. A tak ako povedal Zayn: Toto nie je koniec One Direction.


Z 5 neznámych chlapcov sa postupne začali stávať hviezdy. 5 neznámych chlapcov už viac nesedelo na schodoch (audio), ale začali cestovať a nahrávať. Najprv po rodnom Anglicku a Írsku, potom vyrazili do Európy a svet ich postupne začínal spoznávať. 

Z 5 neznámych chlapcov sa stalo 5 super hviezd. Z chlapcov sa stali muži. Fanúšičky pribúdajú a pribúdajú. Počet albumov pomaly narastá, klipy sú čo raz viac bláznivejšie. Ťažko vydreté ocenenia, ktoré už spočítame iba na kalkulačke, im padajú k nohám. Haly a štadióny sa vypredávajú zo dňa na deň. 

Louis, Zayn, Harry, Niall a Liam. 5 neznámych chlapcov si splnilo sen a za 3 roky dokázali toho viac než niektoré skupiny, speváci alebo speváčky za desiatky rokov. Navštívili polku sveta, aj deti v Afrike. Ich dva albumy "Up Al Night" a "Take Me Home" lámu rekordy na celom svete. Stovky ocenení im ozdobujú poličky a  steny. Vyšlo niekoľko kníh, dokonca filmov (A Year In The Making, This Is Us - už čo skoro!!) o ich živote. Vytvorili vlastný parfum, ktorý snáď príde aj sem do Narnie. Vystupovali pred kráľovnou Alžbetou II. (gratulujem Kate a Williamovi k bábätku :)), čo nie sa každému podarí.

Myslím, že každá z nás je tak šťastná, že sa to slovami nedá opísať. Aj keď je život zmena a naši chlapci vyrástli, každá z nás je pyšná na tých 5 nevinných chlapcov, z ktorých sa podľa papierov stali muži, ale niekde vo vnútri sú to stále tí istí blázni zo schodov. 





























2 komentáre:

  1. Waw zasnem proste waw uplne dokonalo napisane usmievala som sa ako debil a bola pysna, proste uplne krasne si to napisala :) respekt :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Páni :) Nádherne si to napísala :)))

    OdpovedaťOdstrániť