piatok 3. júla 2015

Story Of My Life 3/3







Keďže ideme s našimi zajtra preč, tak ju pridávam už dnes, aby ste na ňu zase nečakali do budúceho týždňa. Mám pár nápadov na nové poviedky, ale nevidím to nejako sľubne, možno z toho zase spravím takéto jednodielky, uvidím. :))










Cesta na štadión ubehla v tichosti. Nicol nemala náladu na hovorenie, chcela byť sama a ani to jej nebolo dopriate. Navyše ju iritoval Liamov prihlúpli šťastný úsmev, ktorý mal neustále na tvári. Liam vedel čo bude nasledovať. Niall sa s nimi podelil o jeho plán, keďže potreboval ich pomoc. Síce ho trápilo, keď videl utrápenú Nicol, vedel, že po dnešnej noci sa už nikdy trápiť nebude.

Keď prišli ku štadiónu, Liam na nič nečakal, vystúpil z auta, a keď vstúpila aj Nicol, zmizol niekam preč. Nicol len otrávene prevrátila očami a pomalými krôčikmi skracovala vzdialenosť medzi ňou a Niallom, aj keď ešte nevedela, kde presne je. Obávala sa stretnutia s ním. Predsa len mu vyznala lásku a on jej na to nič nepovedal iba odišiel preč. Áno, povedala mu, aby odišiel, ale je predsa žena, hovorí niečo iné a pritom myslí pravý opak.

Myslela si, že jej rozumie. Že ju chápe. Dúfala, že jej city budú opätované. Ale zmýlila sa. A najviac ju bolel fakt, že sa zmýlila práve v Niallovi. V chlapcovi, ktorého pozná celý život. Celý život spolu chodili bok po boku a nikdy neboli niečo viac. A vyhovovali im to. Aspoň si to obaja mysleli. To však nevedeli o citoch toho druhého.

"Tak tu si." Harry sa na ňu sladko usmial, tiež si všimol ako zničene vyzerá. Keby však netušil čo Niall chystá, určite by ho vyhľadal a pekne mu to vytmavil. Ale on presne vedel o čo ide. Preto jej do rúk podal malého Alexa so slúchadlami proti hluku na ušiach a povedal, jej ktorým smerom má ísť.

Netušila prečo ju znovu poslal von, kde na ňu čakala ochranka. Vždy sedávala buď vo vnútri šatne alebo na boku pódiu a s úsmevom pozorovala bláznov oblievajúcich sa vodou. Teraz čakala pri schodoch do sektorov na sedenie s malým dieťaťom na rukách, mračiacou sa ochrankou a ukričanými fanynkami.

"Ahoj Nicol, ráď ťa vidím." Pribehol k nej zamaskovaný Louis a keby mu nepozrela do očí, pred tým než ju stihol objať a dať jej malý bozk na líce, neverila že by to bol on.

"Louis, o čo tu ide?" Spýtala sa nahnevaným tónom. Myslela si, že bude strážiť malého Alexa. Dúfala, že pôjde niekam von, ďaleko od štadiónu, aby mohla pokojne rozmýšľať na Niallom.

Dnes na koncert nemala náladu. Nemohla sa pozerať na šťastného Nialla. Na jeho úsmev, dokonalý chrup, krásne pery. Nedokázala sa pozerať na jeho rozžiarené modré oči. Prvýkrát za svoj krátky život si priala byť od neho čo najďalej.

"Dnes budeš s malým v hľadisku." Mrkol na ňu.

Povedal si, že sa ju pokúsi rozveseliť, ale keď na neho prehovorila nahnevaným hlasom, bolo to zbytočné. Vďaka Niallovi ju poznal dokonale. Neustále o nej rozprával, a keď dúfali, že už nemá o čom, vždy sa niečo nové našlo. Taktiež vedel ako veľmi jej Niall ublížil, avšak vedel, že ona mu ublížila tiež. Tým, že ho nechcela vidieť. Tým, že ho poslala preč. Aj keď to bolo Niallove rozhodnutie, že ešte oboch poriadne potrápi.

"Dôvod?" Skracovala vety na minimum a vďaka Niallovi vedel, že ak teraz okamžite neodídu na jej miesto, vyzúri sa na ňom.

Preto radšej nič nepovedal, iba na ňu znovu šibalsky mrkol, na čo Nicol zareagovala prevrátením očí a nasledovala ho do hľadiska. Bolo ťažké sa prepchať cez davy kričiach fanúšičiek. A aj napriek veľkému množstvu ochranky sa jej nedarilo dostatočne skryť malého Alexa preto si ju zamaskovaný Louis pritiahol čo najviac k sebe a spoločnými silami sa konečne dostali na jej miesto.

Louis ju opustil skôr ako sa mohla znovu niečo opýtať a tak si sadla na svoje miesto a snažila sa upokojiť malého Alexa, ktorý na ňu vystrašene hľadel. Hnev sa v nej opäť varil, tušila, že to všetko bol Niallov nápad. A plánovala mu to pekne celé spočítať. Aj s úrokmi.

Avšak jednu vec mu nemohla vytknúť. A to ochranku. Aj keď sa cítila ako úplný idiot, keď pri nej zo všetkých strán sedeli ochrankári, cítila sa ako tak v bezpečí. Vedela, že by jej fanúšičky vedomky neublížili. Ani Alexovi. Ale nikdy nevedela čo behá po rozume šialenej fanúšičke na koncerte jej obľúbeného interpreta.

Naozaj bolo pre ňu veľmi ťažké tam sedieť. Hluk fanúšičiek sa blížiacou sa hodinou začiatku koncertu stupňoval, ju a malého Alexa si všetci fotili a ona jednoducho nemala náladu. Jediné čo chcela bolo odtiaľ čo najrýchlejšie odísť domov, zabaliť sa do deky a vyplakať všetku tú bolesť, ktorú jej spôsobil.

Vďaka ochranke z každej strany sa cítila ako v pasci a kvôli fanúšičkam nemohla opustiť ani svoje miesto. Nechcela aby sa jej alebo malého chlapcovi niečo stalo, preto len potichu sedela na tvrdej stoličke pod páliacim slnkom s malým Alexom na rukách.

Mohla prejsť hodina kedy prestala vnímať okolitý svet a pohltila sa do svieti myšlienok. Myšlienok patriace Niallovi. Zaujímalo ju či aj on na ňu myslí tak ako myslí ona na neho. Či sa taktiež trápi tak veľmi ako sa trápi ona. Či k nej vôbec niečo cíti.

Bola pevne rozhodnutá, že ho opustí. Že od neho odíde, preruší všetky kontakty a doslova sa prepadne pod zem. Chcela tak urobiť ihneď. Chcela to urobiť skôr ako jej v tom mohol zabrániť. Chcela to spraviť skôr ako by si to rozmyslela.

Avšak keď sa postavila, postavili sa aj všetky fanúšičky a koncert začal. Vtedy prepadla znovu realite, a keď zbadala na veľkom plátne škeriaceho sa Nialla na davy fanúšičiek, sadla si späť na nepohodlnú stoličku a rozhodla sa, že v bolesti prečká celý koncert a potom odíde. Bez rozlúčky. Bez udania dôvodu. Bez rozhovoru. Bez jediného slova. Tak ako si to pred malou chvíľou naplánovala.

Chalani odohrali niekoľko pesničiek, Nicol to od jej obľúbenej Little Things prestala počítať a opäť prepadla svojim myšlienkam. Ako vždy sa točili len a len okolo Nialla a čo by sa stalo keby sa nikdy nepoznali. Keby nikdy nežili vedľa seba. Keby nikdy neodišiel do X-Factoru a nestal sa slávnym.

Späť do realitu ju vrátil až jej druhá obľúbená pesnička, Story Of My Life. Tak ako pri Little Things aj teraz si stúpla na nohy spolu s malým Alexom a rozhodla sa, že aspoň na posledy si ju užije plnými dúškami.

(Pre lepšiu atmosféru si postite od chalanov SOML)

Written in these walls are the stories that I can't explane
I leave my heart open but it stays right here empty for days

Začal Harry, Nicol zavrela oči a započúvala sa do textu. Toľko spomienok ju spojovalo z touto pesničkou. Toľko spomienok medzi ňou a Niallom.

She told me in the morning she don't feel the same about us in her bones
It seems to me that when I die these words will be written on my stone

Pokračoval Liam, v jej myšlienkach akoby zastavil čas a vrátil sa niekoľko rokov dozadu kedy obaja viedli bezstarostný život a jediné čo ich zaujímalo bol ich spoločný dom na strome, kde trávili celé dní rozprávaním o všetkom možnom.

And I'll be gone, gone tonight
The ground beneath my feet is open wide
The way that I been holdin' on too tight
With nothing in between

V myšlienkach sa jej odohrával celý ich život a jednoducho si nechcela pripustiť, že touto nocou sa to celé skončí. Ešte nevedela ako. Nevedela čo sa stane, keď odíde. Nevedela kam pôjde. Čo bude robiť. Jediné čo vedela bolo to, že musí odísť. Iba tak dokázala zachrániť jej zlomené srdce.

The story of my life, I take her home 
I drive all night to keep her warm and time
It's frozen...
The story of my life, I give her hope
I spend her love until she's broken inside
The story of my life 

Presne si pamätala ako celú noc jazdili po ch malom mestečku v Írsku pretože Nicol nechcela ísť domov. Nechcela byť sama. Sama medzi štyrmi stenami. Chcela byť iba s ním. S ním a nikým inými. Až do konca.

Written on these walls are the colours that I can't change
Leave my heart open but it says righ here in it's cage 

Otvorila oči, chcela ho naposledy vidieť. Chcela si zapamätať jeho krásne modré oči, sladké pery, krásny úsmev a dokonalé telo. Síce presne vedela ako vyzerá a dokázala by ho rozoznať aj poslepiačky, chcela ho jednoducho vidieť. Avšak nič nenašla. Nialla nikde nebolo, aj keď bolo dokonale počuť jeho krásny upokojujúci hlas.

I know that in the morning
I'll see us in the ligh upon the hill
Although I am broken, my heart is untamed  still

And I'll be gone, gone tonight
The fire beneath my feet is buring bright 
The way that I've been holdin' on so tight
With nothing in between

Rozhliadla sa okolo seba hľadajúc tú známu blonďavú šticu ale nikde ju nemohla nájsť. Potrebovala ho vidieť. Potrebovala mu poslednýkrát pozrieť do očí. Potrebovala poslednýkrát vidieť ten jeho rozkošný úsmev a dokonalý chrup.

The story of my life, I take her home 
I drive all night to keep her warm and time
It's frozen...
The story of my life, I give her hope
I spend her love until she's broken inside
The story of my life 

Do očí sa jej vtisli slzy. Tak veľmi ho chcela naposledy vidieť a on tam nebol. Znovu ju sklamal. Znovu ju zranil. A to dúfala, že už tú známu bolesť nikdy viac nepocíti.

And I've been waiting for this time to come around
But baby running after you is like chasing the clouds

Zavrela oči, aby zabránila prichádzajúcim slzám a malého Alexa si k sebe ešte vyše pritiahla. Za pár minút ho predá ochranke a už ho nikdy viac neuvidí. Ani jedného z nich.

The story of my life, I take you home 

Otočila sa za známym hlasom a neverila vlastným očiam. Stál tam. V celej jeho kráse. V očiach mu svietili šibalské iskričky, ktoré tam mal za každým, keď bol šťastný. Na perách mu svietil šťastný úsmev a každým jedným mrknutím bol bližšie a bližšie k nej.

I drive all night to keep you warm and time

Ani si nevšimla zmenu textu. Jediné na čo sa dokázala sústrediť boli jeho nádherné modré očí, ktoré ju strašili v snoch. Ale boli to príjemné sny. Také, z ktorých sa nechcete zobudiť, a keď sa na koniec zobudíte, chcete znovu zaspať, aby ste sa do nich mohli vrátiť a zažiť to znovu.

It's frozen...

Neuvedomovala si, že je to skutočnosť. Že naozaj stojí vedľa nej a uprene jej hľadí očí. Až keď zľahka priložil jeho pery na tie jej, uvedomila si, že jej plán, odísť bez rozlúčky, zlyhal. Miluje ho a nikdy by ho nedokázala opustiť.

"Milujem ta." Zašepkal, keď sa odtiahol. Bol to krátky bozk. Ako pohladenie na líce. Ale pre nich znamenal veľa. Veľmi veľa.

"Nenávidím ťa." V očiach mala znovu slzy. Tentokrát to však boli slzy šťastia. Miluje ju.

"Miluješ ma." Zasmial sa a znovu si ju pritiahol k sebe, aby ju mohol pobozkať. Vôbec si neuvedomovali, že sú na koncerte, že ich pozoruje celý štadión. Boli len oni traja a nikto iný. Niall, Nicol a malý Alex odpočívajúci na jej rukách.

"Milujem ťa." Zopakovala, so smiechom sklonila hlavu k jeho ramenu, aby ich oboch mohol pevne objať. Konečne bola šťastná. Konečne boli šťastnou rodinkou. A teraz už navždy.




- A ako si užívate prázdniny? Ja kupodivu celkom fajn. Teraz som dva dni ráno robila, potom sa sa opaľovala so sesterkou a hrali sme aj bedminton, boli na bicykle a bola som aj behať. Stihla som aj s babami vyjsť von, takže mi je naozaj dobre. 

1 komentár:

  1. Ahoj, akurát som dočítala všetky tri časti je to úžasné. Preto by som sa Ťa chcela spýtať, alebo skôr navrhnúť menšiu spoluprácu. :) Píšeš naozaj skvelé a ja teraz vediem jeden projekt, volá sa amatérske príbehy a chcela by som sa Ťa spýtať či by si nemala záujem prispievať. Stránku som len tento mesiac prebrala, takže bude spustená asi tak koncom budúceho týždňa, musím tam toho ešte veľa spraviť. Ale máš talent a takých ľudí tam potrebujem :) ak by si mala záujem, tak sa prosím Ťa ozvi na amaterskepribehy@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť